De PrattenburgRun

De PrattenburgRun wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg samen met drie Veenendaalse hardloopverenigingen: de Veenendaalse Atletiek Vereniging, Recreatie Lopers Veenendaal en Loopgroep Veenendaal. Het parcours gaat door de Prattenburgse bossen en bestaat uit een uitdagend tracé over 5 kilometer. De deelnemers aan de 10 km lopen dit rondje twee keer. Sinds 2018 is er ook een trailrun van 12,5 km. Nieuw vanaf 2019 is de KidsRun van 1,3 km door het monumentale park rond het kasteel. Start en finish zijn bij het monumentale Kasteel Prattenburg.

Doel

Het doel van de PrattenburgRun is de deelnemers te laten genieten van het mooie landgoed en om geld op te halen om de beleefbaarheid van het landgoed te vergroten. De inschrijfgelden zijn bestemd voor een goed doel op het landgoed. De organisatiekosten worden volledig gesponsord. Het doel in 2014 was de aanleg van een rolstoelvriendelijk pad en in 2015 en 2016 is hardgelopen voor het beleefpad voor kinderen. In 2017 is een trimbaan op het landgoed gerealiseerd en met de opbrengst van 2018 zijn de trimbaan en het beleefpad verder uitgebreid. De opbrengsten van 2019 worden benut voor een nieuw project: klimaatbestendig bos!

Kidsrun

De jonge deelnemers voor de KidsRun volgen een parcours van de 1,3 kilometer. De kinderen liepen het eerste stuk van het parcours achter een getrainde hardloper aan om vervolgens het laatste stuk voluit richting de finish te kunnen lopen; dit om te voorkomen dat er kinderen in het park zouden verdwalen. Ruim zeven minuten na het startschot kwam Melissa van Keulen met de getrainde hardloper in haar kielzog als eerste over de finish. Een geslaagde eerste editie van de KidsRun!

BEKIJK DE FILM VAN DE 
RUN 2018
Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale 'Prattenburg Nieuwsbrief'. Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Nieuwsbrief
Aanmelden