WORD OOK VRIEND VAN 
PRATTENBURG

PrattenburgRun 2020 | afgelast

Helaas! Met heel veel teleurstelling en gemengde gevoelens moeten we u berichten dat de PrattenburgRun 2020 dit jaar niet door kan gaan. Ondanks zeer uitgebreide inspanningen, redenerend vanuit de mogelijkheden, een serieus doordacht en gedetailleerd COVID-19 draaiboek en de steun van extra vrijwilligers hebben we toch besloten dit jaar de Run niet door te laten gaan. Wij begrijpen heel goed dat we hiermee een hoop sporters in de regio enorm teleurstellen en dat spijt ons verschrikkelijk. Het is een beslissing die je als organisatie liever niet wilt nemen, maar in deze bijzondere coronatijden, vinden we het op dit moment nog niet gepast om het evenement met de nodige risico’s (hoe klein we ze ook kunnen maken) plaats te laten vinden. Het bos blijft uiteraard toegankelijk voor individuele sporters, dus loop vooral een eigen run. En blijft u er vooral van genieten.
We hopen de PrattenburgRun volgend jaar weer te kunnen organiseren en u dan te mogen ontvangen bij deze prachtige bosrun op dit unieke Landgoed.

Namens het bestuur, 
Gerard Nauta | Voorzitter Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg

Activiteiten en Corona

Gezien de ontwikkelingen rondom het Corona-virus zijn veel activiteiten afgelast, ook op Prattenburg. De Vriendenstichting probeert de Natuurwerkdag in november plaats te laten vinden in een andere vorm en op basis van social distancing. Via de site en onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

Prattenburg Lezing 2020 | terugblik

Tijdens de jaarlijkse PrattenburgLezing op donderdag 20 februari nam Dr. David Overbosch de vrienden mee in de wereld van de schilderkunst met alledaagse medische taferelen, waar bij nadere beschouwing andere betekenissen achter schuil bleken te gaan. Een korte terugblik van Els van der Meijden, vriend van Prattenburg: “Toen de uitnodiging voor de jaarlijkse Prattenburglezing op mijn digitale mat viel was het voor mij al na een paar regels duidelijk dat ik me zou aanmelden. En, zoals later zou blijken bij de opkomst, was ik daar zeker niet de enige in. Dr. David Overbosch, internist en infectioloog, verbonden geweest aan de Travel Clinic Havenziekenhuis & Instituut voor Tropische Ziekten te Rotterdam, opende onze ogen voor verrassend onthullende medische en cryptische details in de schilderkunst. Van een poliobeen op een Egyptisch reliëf tot het hoge cholesterolgehalte van Mona Lisa. In een aangename waterval van woorden schetste Dr. Overbosch hoe in de 17e eeuw met een kwinkslag het onderzoek bij fysieke ongemakken afgebeeld werd. Ik kijk voortaan absoluut anders naar lege vogelkooitjes of rieten mandjes.”

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale 'Prattenburg Nieuwsbrief'. Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Nieuwsbrief
Aanmelden