Prattenburg Lezing 2020 | donderdag 13 februari

Traditiegetrouw vindt eens per jaar de Prattenburg Lezing plaats in het koetshuis van landgoed Prattenburg. Dit jaar komt de heer David Overbosch spreken over 'Verhullen om te vervullen. Minnepijn in de zeventiende eeuw'. Vrienden van Prattenburg zijn van harte welkom om hieraan kosteloos deel te nemen. De zaal gaat open vanaf 19.00 uur. De lezingen starten om 19.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk via de aanmeldknop onder dit bericht! 

Prominente sprekers van voorgaande jaren: professor Henk van Os, kunsthistoricus en hoogleraar kunst- en cultuurgeschiedenis in 2014, professor Yme Kuiper in 2015 over de geschiedenis en de toekomst van de Nederlandse buitenplaats en ons historische erfgoed, professor Herman Wijffels  in 2016 over de das, Simon Klinge in 2017 over boslessen, Arno Visser, president Algemene Rekenkamer in 2018 over de geschiedenis en de rol van de Algemene Rekenkamer.

NL Doet | 15 & 16 maart op Prattenburg

Op 15 en 16 maart kunnen we wel wat extra handen gebruiken op Prattenburg. Het landgoed met z'n vele lanen en 19 rijksmonumenten is 327 hectare groot. Alleen het parkbos rondom het kasteel is al 17 hectare. Op deze dagen kunt u aan de slag in de historische moestuin en in dit parkbos.  Er zijn diverse klussen te doen: snoeien, onkruid verwijderen, houten schuren in de olie zetten en oude bouwmaterialen sorteren. Er is beperkt plek, dus aanmelden is noodzakelijk.

WORD OOK VRIEND VAN 
PRATTENBURG

PrattenburgRun 2019

Op zaterdag 12 oktober 2019 is de zesde editie van de PrattenburgRun gehouden. Een parcours van 5 km, 10 km en een trailrun van 12,5 km door de Prattenburgse bossen met als start en finish het monumentale Kasteel Prattenburg. Ook was er de KidsRun van 1,3 km door de tuinen rond het kasteel gehouden.

De datum van de PrattenburgRun 2020 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Rondleidingen

Op landgoed Prattenburg worden rondleidingen georganiseerd met een inleiding over de bouwhistorie van het huis en de familiegeschiedenis. Daaropvolgend wordt een prachtige wandeling gemaakt onder begeleiding van een gids door de tuin en over het bosrijke landgoed.

Binnenkort volgen de data voor 2020.
Aanmelden is noodzakelijk.

Dag van het Kasteel | 1 juni

In het voorjaar 2019 heeft landgoed Prattenburg weer meegedaan aan de dag van het Kasteel georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting. Op Prattenburg zijn de bezoekers persoonlijk ontvangen door de familie. Na een inleiding over de bouwhistorie van het huis en de familiegeschiedenis maakten de groep bezoekers een prachtige wandeling door de tuin en over het bosrijke landgoed.

In 2020 vindt de Dag van het Kasteel plaats op Tweede Pinksterdag: 1 juni.

Open Monumentendag

Op 14 september 2019 werd de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden, alweer voor het vijfde jaar door de Historische Vereniging Oud Veenendaal en Architectuurcentrum Veenendaal. De fietsroute liep langs panden, kerken en buitenplaatsen met als thema: Plekken van Plezier. Het is de organisatoren weer gelukt een aantal panden opengesteld te krijgen voor belangstellenden. De groenliefhebbers fietsten ook door de bossen van Prattenburg en langs prachtige historische plaatsen. 

In 2020 vindt de Open Monumentendag plaats op zondag 12 september a.s. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. De toegang is gratis.

Meldt u aan voor de PrattenburgLezing

Bent u vriend van de Stichting en wilt u de PrattenburgLezing op donderdag 13 februari bijwonen? Meldt u dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Ingeval u na uw aanmelding verhinderd mocht zijn, geef dat dan tijdig door. Dan kan een andere belangstellende uw plaats nog innemen. De zaal in het koetshuis gaat open om 19.00 uur. De lezing start om 19.30.

Mevrouw | De heer
Mevrouw
De heer
Versturen
Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale nieuwsbrief 'Prattenburg Brief'. Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Brief
Aanmelden