Nieuw laanbomenproject 'Het Engelse Werk'

Na het succes van het laanbomenproject in de Zeven Bijenlaan (foto) wordt er een vervolg gegeven aan de heraanplant van een kortere maar zeker niet minder mooie laan. In de omgeving van het zogenaamde “Het Engelse Werk” is vorig jaar een zeer slechte laan van Amerikaanse eiken geveld. De bomen waren oud en  niet langer veilig. In maart zijn gezonde, jonge lindebomen geplant. Zo kan er de komende jaren een nieuwe laan tot ontwikkeling komen, waar de volgende generaties van kunnen genieten. Deze bomen kunt u als (gedenk)boom adopteren. U wordt dan t.z.t. uitgenodigd om mee te helpen bij het planten van uw “eigen” adoptieboom.

WORD OOK VRIEND VAN 
PRATTENBURG

Dag van het Kasteel | 1 juni

Bezoek op Tweede Pinksterdag, 1 juni 2020, de 13e editie van Dag van het Kasteel! Ontdek de verhalen van onze aangesloten kastelen en buitenplaatsen! Het thema is dit jaar Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-'45.

De Dag van het Kasteel wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting. Op Prattenburg worden de bezoekers persoonlijk ontvangen in het Koetshuis bij het kasteel. 

Open Monumentendag | 13 september

De Open Monumentendag wordt jaarlijks door de Historische Vereniging Oud Veenendaal en Architectuurcentrum Veenendaal georganiseerd. Met een fietsroute door de bossen van Prattenburg en langs prachtige historische plaatsen.

Open Monumentendag 2020 zal plaatsvinden op zondag 13 september. De titel van het thema voor dit jaar is 'Leermonument'. Over elk monument valt namelijk wel wat te leren. U hoeft zich voor Open Monumentendag niet aan te melden. De toegang is gratis.

PrattenburgRun 2019 | terugblik

Op zaterdag 12 oktober 2019 werd de zesde editie van de PrattenburgRun gehouden. Een parcours van 5 km, 10 km en een trailrun van 12,5 km door de Prattenburgse bossen met als start en finish het monumentale Kasteel Prattenburg. Ook was er de KidsRun van 1,3 km door de tuinen rond het kasteel gehouden.

De datum van de PrattenburgRun 2020 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Prattenburg Lezing 2020 | terugblik

Tijdens de jaarlijkse PrattenburgLezing op donderdag 20 februari nam Dr. David Overbosch de vrienden mee in de wereld van de schilderkunst met alledaagse medische taferelen, waar bij nadere beschouwing andere betekenissen achter schuil bleken te gaan. Een korte terugblik van Els van der Meijden, vriend van Prattenburg: “Toen de uitnodiging voor de jaarlijkse Prattenburglezing op mijn digitale mat viel was het voor mij al na een paar regels duidelijk dat ik me zou aanmelden. En, zoals later zou blijken bij de opkomst, was ik daar zeker niet de enige in. Dr. David Overbosch, internist en infectioloog, verbonden geweest aan de Travel Clinic Havenziekenhuis & Instituut voor Tropische Ziekten te Rotterdam, opende onze ogen voor verrassend onthullende medische en cryptische details in de schilderkunst. Van een poliobeen op een Egyptisch reliëf tot het hoge cholesterolgehalte van Mona Lisa. In een aangename waterval van woorden schetste Dr. Overbosch hoe in de 17e eeuw met een kwinkslag het onderzoek bij fysieke ongemakken afgebeeld werd. Ik kijk voortaan absoluut anders naar lege vogelkooitjes of rieten mandjes.”

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale 'Prattenburg Nieuwsbrief'. Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Nieuwsbrief
Aanmelden