Nieuw laanbomenproject 'Het Engelse Werk'

Na het succes van het laanbomenproject in de Zeven Bijenlaan (foto) wordt er een vervolg gegeven aan de heraanplant van een kortere maar zeker niet minder mooie laan. In de omgeving van het zogenaamde “Het Engelse Werk” is vorig jaar een zeer slechte laan van Amerikaanse eiken geveld. De bomen waren oud en  niet langer veilig. In maart worden gezonde, jonge lindebomen geplant. Zo kan er de komende jaren een nieuwe laan tot ontwikkeling komen, waar de volgende generaties van kunnen genieten. Deze bomen kunt u als (gedenk)boom adopteren. U wordt dan t.z.t. uitgenodigd om mee te helpen met het planten van uw “eigen” adoptieboom.

Nestkastenproject tegen de eikenprocessierups

Op verschillende plaatsen komen ook op Prattenburg de nesten van de eikenprocessierups voor. Elk jaar lijken het er meer te worden, zeker na de doge en warme zomers. De haren van de rupsen kunnen voor veel overlast zorgen. Een milieuvriendelijke manier van bestrijden is het ophangen van nestkasten voor mezen. Zij zijn namelijk dol op deze rupsen. De Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg gaat deze mezenkasten ophangen langs de Dijkstraat en nabij de entree van het Prattenburgse Bos. U kunt ons daarbij helpen door een nestkastje te doneren. Wilt u doneren? Maak dan € 10,00 per nestkastje over op bankrekening NL48TRIO0197703895 ten name van Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg onder vermelding van 'Nestkastje 2020'. Alvast bedankt voor uw steun!

Rolstoelvriendelijk pad

In 2015 werd een rolstoel- en scootmobielvriendelijk pad aangelegd op Ptrattenburg. De Scootmobielclub was te gast om het nieuwe pad uit te proberen en men was zeer enthousiast. Na de opening was er in het koetshuis koffie of thee met taart. Daarna heeft men nog een rondrit gemaakt door het park met zijn prachtig bloeiende rododendrons. Het mooie weer maakte deze dag helemaal geslaagd.

Educatief pad voor kinderen

Het educatieve beleefpad is in 2017 geopend en bestemd voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Houtkunstenaar Ronald Vrijenhoef heeft een speel- en leerpad gemaakt, waardoor kinderen spelenderwijs meer over de natuur en natuurverschijnselen leren. Het pad is uitgevoerd in acaciahout en een groot deel van het hout is afkomstig van Prattenburg. Het educatieve pad is mogelijk gemaakt door de financiële steun van de deelnemers aan de PrattenburgRun en de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg. Het pad start direct naast de picknick banken tegenover de hoofdingang van het kasteel.

Trimbaan

 Een ander intitiatief van de Vriendenstichting samen met de loopgroep Veenendaal is de aanleg van de trimbaan op het Landgoed. Dankzij bijdragen van de deelnemers aan de Galgenbergmarathon en de PrattenburgRun kon deze worden gerealiseerd. De zes toestellen zijn vervaardigd door vrij in hout uit duurzaam acaciahout van het Landgoed.

Monument verzetshelden

Op 4 mei 2017 werd op het openbaar toegankelijke deel van landgoed Prattenburg een monument onthuld. Het is een kruis, bedoeld om verzetsmensen te eren, die geen bekend graf hebben en hun nabestaanden een plaats te geven om te rouwen. Het monument met op de achtergrond kasteel Prattenburg werd onthuld door burgemeester Van der Pas van de gemeente Rhenen en mevrouw Van Asch van Wijck.
 

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale 'Prattenburg Nieuwsbrief'. Interesse? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Nieuwsbrief
Aanmelden