Natuurwerkdag | zaterdag 4 november

In maart van dit jaar zijn op landgoed Prattenburg ten behoeve van de herplanting van de laanbomen in het Engelse Werk bijna 30 winterlindebomen geplant die de plekken van verwijderde uitgedroogde beukenbomen hebben ingenomen. Deze bomen zijn als gedenkbomen geadopteerd door mensen. Door het rondrijden van grof materieel is de grond zo ‘omgewoeld’ dat er naast de nieuwe lindebomen ook het nodige aan opslag (struiken) is gegroeid. Die opslag willen we met zoveel mogelijk mensen gaan verwijderen. Dus we hopen ook op uw hulp tijdens de Nationale Natuurwerkdag! Het gaat om de ochtend van zaterdag 4 november 2023. Neem werkhandschoenen mee en let op uw schoeisel. Weersbestendige kleding is een aanrader.

U kunt zich aanmelden tot en met woensdag 1 november 2023 via onderstaande link. Graag tot ziens.

Nieuwe voorzitter Ton Schleedoorn stelt zich voor

In juli 2023 kreeg ik de denkbeeldige voorzittershamer overhandigd van Gerard Nauta. Gerard is 6 jaar voorzitter geweest en zal nog op een gepaste wijze afscheid nemen. Net als jullie, vrienden van Prattenburg, voel ik mij betrokken bij dit prachtige landgoed. Ik woon in Elst en kijk elke dag vanuit mijn werkkamer op het toekomstige klimbos en het voedselbos. Ik heb een lange loopbaan achter de rug bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vaak in zogenaamde “groene” en politiek-bestuurlijk gevoelige functies. Ik breng dus enige kennis en ervaring mee die van pas kan komen in het bevorderen van de duurzame instandhouding van dit familielandgoed. Een bekend gezegde is dat je een goede vriendschap moet onderhouden. Dat zie ik als een van mijn belangrijke taken. Samen met mijn bestuursvrienden de relatie met u als bosgenieter, bosdonateur of bosambassadeur van Prattenburg te onderhouden en te versterken. Ik hoop u gauw een keer te kunnen ontmoeten bij een boswandeling, een manifestatie of rechtstreeks contact via een mailbericht.

Eerste fase digitalisering familiearchief afgerond

Op 13 juni vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de eerste digitaliseringsfase van ons archief. Ongeveer tweederde van het archief is nu gedigitaliseerd en daarmee vrijwel het gehele familiearchief. Voor de tweede fase staat het digitaliseren van de collectie met charters (rechtsdocumenten) en het landgoedarchief gepland. Deze documenten uit het familiearchief komen binnenkort beschikbaar via een samenwerking met het Utrechts Archief op hun website. Zodra de documenten beschikbaar zijn zullen we u daarover informeren via onze sociale mediakanalen. Hierbij willen wij Project Metamorfoze, die deze digitalisering financieel mogelijk heeft gemaakt, hartelijke bedanken voor de goede samenwerking en ondersteuning. We kijken uit naar de tweede fase!

VRIJWILLIGERSWERK OP
PRATTENBURG

Nieuwsbrief september 2023

De Stichting informeert haar achterban van vrienden en andere belangstellenden via Facebook en een nieuwsbrief over ontwikkelingen op Prattenburg. In de september-editie wordt aandacht besteed aan: diverse evenementen, de nieuwe voorzitter stelt zich voor en de eerste fase van de digitalisering van het familiearchief van Prattenburg is afgerond. Alle thema's uit deze editie zijn ook te lezen op deze actueelpagina. Onderop deze pagina is het nieuwsbrievenarchief met eerdere edities uit 2023 en 2022 te bekijken.

Nieuwsbrieven | archief

Met regelmaat en met veel plezier communiceert de Stichting met haar achterban van vrienden en belangstellenden over de ontwikkelingen op het Landgoed en de activiteiten van de Stichting. De voorgaande recente versies zijn hieronder te bekijken:
Editie januari 2022
Editie juni 2022
Editie maart 2023

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale 'Prattenburg Nieuwsbrief'. Interesse? Meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Nieuwsbrief
Contact