TV-programma BinnensteBuiten op bezoek

Eind januari bracht de TV-ploeg van het populaire TV-programma BinnensteBuiten een bezoek aan Prattenburg. Mevrouw Van Asch van Wijck en beheerder Gerard Koopmans gaven acte de présence en vertelden met passie over allerlei aspecten van het Landgoed. De uitzending was op dinsdag 16 februari op NPO 2. 

Steun bos, natuur en cultuur | word vriend

Het is een grote opgave om een landgoed te onderhouden en voor bezoekers aantrekkelijk te houden. In 2013 is daarom de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg opgericht. Vrienden zijn begaan met het natuurlijk en cultureel erfgoed op Prattenburg. Een vriendschap met Prattenburg kent drie particuliere vormen: bosgenieter, bosdonateur en bosambassadeur.

Een zakelijke vriendschap waarin een organisatie het Landgoed ondersteunt, is ook mogelijk. 

Adopteer een boom op Prattenburg

Met de jaren worden ze alleen maar mooier, de bomen in de diverse lanen op Landgoed Prattenburg. Maar de bomen beginnen oud te worden en zijn niet langer veilig. Daarom worden de bomen in verschillende lanen vervangen door gezonde, jonge exemplaren. Zo kunnen er de komende jaren nieuwe, fraaie lanen groeien, waar de volgende generaties van kunnen genieten. En kunt u uw eigen (gedenk)boom adopteren.

VRIJWILLIGERSWERK OP
PRATTENBURG

Landgoed Prattenburg als laatste rustplaats

Voor de liefhebbers van landgoed Prattenburg is het in de nabije toekomst mogelijk om het Landgoed te verkiezen als laatste rustplaats. De website van de Natuurbegraafplaats Prattenburg is inmiddels gelanceerd. Hier kunt u terecht voor alle informatie over natuurbegraven en voor de laatste ontwikkelingen. Als de realisatie volgens plan verloopt, wordt de natuurbegraafplaats in 2021 geopend.  

Henrick Asch van Wijck stelt zich voor

"Sinds twee jaar is er op Prattenburg een overdracht ingezet van het beheer van het Landgoed naar een jongere generatie. Dat gebeurt voorzichtig en in fases. Twee jaar geleden nam mijn vader en pater familias Henk van Asch van Wijck, wegens gezondheidsredenen meer afstand van het dagelijks beheer. Zijn vrouw en mijn moeder Vicky blijft directeur en sindsdien ben ik, hun zoon Henrick, toegetreden tot het bestuur van het Landgoed. Zowel mijn vader als Felix, mijn tweelingbroer, zijn en blijven als adviseur en toezichthouder nauw betrokken bij het Landgoed. Zo werken twee generaties zij-aan-zij aan de toekomst van het Landgoed. Hiermee blijft het goede behouden, terwijl nieuwe ideeën een kans krijgen...."

Aanplant Schupsebos

In het Schupsebos is een nieuw stuk bos aangeplant. Totaal is er ruim 1,2 hectare bosaanplant uitgevoerd op een voormalig grasland. De aanplant is uitgevoerd als onderdeel van het convenant met de Provincie Utrecht. De uitvoering van de aanplant was tevens het startschot voor de klimaatmaatregelen die uitgevoerd worden door 'Stukje Natuur', een organisatie die bedrijven en particulieren in staat stelt zelf ook een bijdrage te leveren aan de vastlegging van CO2 en het revitaliseren van de bossen in Nederland. Prattenburg doet vanuit de FSC-certificering mee aan dit project. De eerste boompjes werden geplant door De Unie van Bosgroepen, FSC Nederland en Stukje Natuur. 

Blijf op de hoogte

Eens per kwartaal verschijnt de digitale 'Prattenburg Nieuwsbrief'. Interesse? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. 
Privacy verklaring

Ontvang de Prattenburg Nieuwsbrief